Otroci 13-15 let

ZA KOGA?

Za mladino v starosti od 13 do 15 let. Treningi potekajo na visoki in nizki (balvanski) steni in so primerni tako za začetnike kot tiste z več plezalnega znanja.

PROGRAM IN POTEK VADBE

Treningi potekajo enkratdvakrat ali trikrat tedensko po 1h in 45 min (balvanska stena) oz 2h (visoka stena). Tisti bolj zagrizeni (odvisno tudi od njihove starosti) se lahko za tretji plezalni trening pridružijo skupini Cvetk in carjev.

Balvanska stena je odlična za razvoj plezalne tehnike in moči. Plezanje na njej, naši inštuktorji popestrijo z različnimi vajami. Na visoki steni se mladina uči vse potrebne vrvne tehnike za plezanje z varovanjem od zgoraj (“top rope”) in plezanje v vodstvu. Na visoki steni je poudarek na sproščenem plezanju, soočanju s strahom pred višino, učenju zaupanja soplezalcu in razvijanju taktike ter vzdržljivosti.

Vsak trening se začne z ogrevanjem in zaključi z razplezavanjem ter kratkim raztezanjem. Občasno treningom dodamo tudi kakšno vajo za moč trupa, razvoj gibljivosti in vajo sproščanja ter vizualizacije.

Otroci se lahko pridružijo mesečnim izletom v naravna plezališča, med počitnicami obiskujejo plezalne tabore ali se preizkusijo na tekmovanjih Zahodne lige.

OPREMA

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

TERMINI V SEZONI 2023/24

  • Torek, 14.15-16.15 (visoka stena) – polno zaseden termin
  • Četrtek, 14.15-16.15 (visoka stena)
  • Petek, 17.00-18.45 (balvanska stena)

Za polne termine je možen vpis na čakalno vrsto.

CENA

  • 1x tedensko: 235 eur/3 mesece
  • 2x tedensko: 335 eur/3 mesece
  • 3x tedensko: 385 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno po dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

ponedeljek-četrtek, 12.00 do 14.00

petek, 10.00 do 12.00

 
Termine nadomeščanj zamujenih vadb in več informacij o poteku nadomeščanj najdete spodaj.

Otroci lahko zamujen trening (po predhodnem dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe) nadomestijo na katerem od primernih terminov, ki so razpisani v tekoči sezoni. Zamujene termine lahko nadomestijo v okviru posameznega trimesečja. Za nadomeščanje se je potrebno dogovoriti vsaj 1 dan prej.

V primeru zaprtja Plezalnega centra Ljubljana zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov se še plačana vadnina prenese v obdobje po prenehanju višje sile oziroma vladnih odlokov.

Če ima zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov države Plezalni center Ljubljana dovoljenje le za omejeno nudenje vadb na tak način, da jih ne more izvajati v skladu z razpoložljivimi prostorskimi kapacitetami, se že plačane vadbe proporcionalno prenesejo v obdobje po prenehanju ukrepov.

V primeru uvedbe vladnih odlokov, ki bi določali izpolnjevanje pogojev za obiskovanje vadb s strani udeležencev (primer pogoj PCT), se bodo vadbe izvajale nemoteno. Prenos plačila v prihodnje obdobje ali vračilo denarja zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani udeležencev ni mogoče.