Poletni “Ta zaresni” tabor

ZA KOGA?

Petdnevni tabor za otroke in mladino je primeren za otroke in mladino od 9. do 18. leta starosti iz vse Slovenije in tujine, ki so že bolj izkušeni plezalci in tekmovalci oz. ki so resnično zelo zagnani za plezanje. Zaradi zahtevnosti plezališč se priporoča vsaj 6b nivo.

KAJ BOMO POČELI?

Na taboru se bodo udeleženci spoznali z raznolikimi plezališči in posebnostmi plezanja v različnih vrstah skale ter s primerno tehniko plezanja. Plezali bodo pretežno na pogled. Ponovili bodo pravilno ravnanje z varovalnimi napravami ter vrvmi, se naučili pravilnega prevezovanja, spoznali se bodo z zahtevnejšimi plezalnimi triki in pravilnim dnevnim ritmom športnika-plezalca. Poleg plezanja bodo otroci še plavali in kolesarili ter se zabavali ob skupinskih igrah. Družabne večere bomo popestrili s kratkimi poučnimi pogovori o celostnem pristopu k športu, raznolikosti plezanja, osnovah treninga in športne prehrane.

Organizator tabora je Društvo za razvoj plezalne kulture.

NASTANITEV

Kampirali bomo v kempu Bled (Zaka), ki je v neposredni bližini blejskega jezera. Zdravo hrano si bomo pripravljali sami in prav tako pomivali posodo, skrbeli za urejen tabor ter se tudi na splošno trudili biti čim bolj samostojni in organizirani.

Za varnost, dobro počutje in športno vzdušje bomo skrbeli licencirani trenerji in inštruktorji športnega plezanja, ki imamo večletne izkušnje s športnim izobraževanjem in usmerjanjem mladine ter vrhunskim športom.

DAN PRIHODA – Ob 9.uri zbor v kempu Bled, kjer skupaj postavimo šotore. Prvi dan se bodo otroci vplezavali v plezališču Stara Bohinjska Bela (Iglica). Poudarek bo na spoznavanju pravilnega poteka plezalnega dne (razgibavanje, raztezanje, ogrevanje v smereh, jedro treninga – plezanje 7-10 smeri, razplezavanje in raztezanje) in tem, kako se varno obnašati v plezališču (varovanje s ploščico in z Gri-Grijem ter ravnanje z vrvjo na splošno). Spoznavali bomo raznoliko plezanje plošč, zajed, razov. Po večerji se bomo spoznavali in družili ob taborniškem ognju.
2. DAN – Plezanje v Novi Bohinjski Beli. Pogovarjali se bomo o primerni prehrani in pijači v plezališču, o primerni obleki … Naučili se bomo varnega prevezovanja. Po večerji bomo gledali diapozitive s plezalnih potovanj (predavali bomo inštruktorji) in se razgledali po svetu in različnih kulturah. Pogovor bomo navezali na plezalno raznolikost in celosten pristop k športu.
3. DAN – Plezanje v Kupljeniku.  V ospredju bo plezanje na pogled. Zvečer gledamo plezalne filme.
4. DAN – To je dan za aktivni počitek, ko si bomo vzeli čas za vodne radosti (kemp leži v neposredni bližini jezera). Po večerji se bomo igrali stare taborniške in druge skupinske igre (npr. »pihanje svečke«…)
5. DAN – Plezanje v Bitnjah. Razvijamo plezanje po luknjicah in malih stopih. Po kosilu pospravimo tabor in od 16. ure dalje pričakujemo starše.

OBVEZNA OPREMA

Otrok s seboj potrebuje naslednje: spalna vreča in podloga ter šotor (en šotor na tri osebe), osebni jedilni pribor in globok krožnik ter skodelica, priporočljiva je osebna plezalna oprema (plezalke, pas in plezalna čelada), kopalke, kolo (do nekaterih plezališč se bo kolesarilo), zdravstvena izkaznica.

Vso plezalno opremo si bo mogoče tudi brezplačno izposoditi.

TERMIN IN CENA

10. do 14. avgust 2024 (5 dni)

355 EUR
*Cena vključuje spanje, zajtrk, malico in kosilo oziroma večerjo, strokovno vodstvo in uporabo opreme za vse dni tabora.

Tabor bosta vodila Petra Dolar in Nejc Klemenčič

  • 10 % popust za udeležence naših rednih plezalnih programov (srednješolci imajo posebno ceno)
  • 10 % popust za drugega otroka
  • 15 % popusta za tretjega otroka

PRIJAVA

Vsaj 10 dni pred pričetkom programa na info@plezalnicenter.si s plačilom akontacije.

Prijave zbiramo na info@plezalnicenter.si.

Za potrditev rezervacije je potrebno vsaj 10 dni pred pričetkom poravnati akontacijo v višini 50 eur na transakcijski račun Društva za razvoj plezalne kulture.

PODATKI ZA NAKAZILO AKONTACIJE:
Društvo za razvoj plezalne kulture
Pesarska cesta 10
1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0001 6145 609 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Namen: ime tabora, priimek udeleženca
Sklic: SI00 06-2024

V kolikor otrok še ni član Društva za razvoj plezalne kulture, je potrebno plačati tudi članarino za tekoče leto, ki znaša 32 EUR. Podatki za nakazilo članarine so zapisani zgoraj, v namen pa napišete: Članarina, ime in priimek.

Tabor bo organiziran in izpeljan v razmerju varovanci : inštruktorji = 8 : 1. Udeleženci srednješolci, ki plačajo posebno ceno, niso zajeti v zgornja razmerja varovanci : inštruktorjem.

V primeru odpovedi prijave zaradi opravičljivih razlogov (npr. z zdravniškim potrdilom) več kot 10 dni prej, vam akontacijo vrnemo. V kolikor tabor odpoveste 10 dni ali manj pred začetkom tabora, akontacije ne vračamo.

V kolikor bi tabor zaradi opravičljivih razlogov odpadel, bomo prijavljene o tem pravočasno obvestili in vrnili plačano akontacijo.