Za prijavo piši na info@plezalnicenter.si

PRIPRAVLJALNA IN TA ZARESNA SKUPINA

ZA KOGA?

S strukturiranim in rednim pristopom do treninga pri nas svoje znanje nadgrajujejo najbolj motivirani mladinci in mladinke. Za vpis v pripravljalno in tekmovalno skupino je potrebno plezalno predznanje.

“Ta zaresna skupina” je skupina otrok v starosti od 10 do 16 let, ki se z resno-zabavnim pristopom pripravlja na tekmovanja in vzpone v skali. Za otroke v tekmovalni skupini je program treningov pripravljen v luči tekmovanj Zahodne lige in Državnega prvenstva. Kljub tekmovalni usmeritvi skupine se zavedamo, da to vseeno ni najpomembnejši vidik. Pomemben je vsestranski plezalni in psihomotorični razvoj, količina in intenzivnost primerna starosti, razvoj primerne plezalne tehnike ter predvsem zdravo plezanje brez poškodb. Verjamemo, da s takšno usmeritvijo pridejo tudi rezultati.

Skupina je razdeljena na dve selekcij  – A in B.

Pripravljalna skupina je namenjena otrokom od 7. do 10. leta, ki so pokazali več motivacije in zagnanosti za plezanje. Treningi so bolj resni kot na splošnih urah, pa vendar vseeno bolj sproščeni in manj zahtevni od tistih, ki jih ima tekmovalna skupina. Postopoma se tudi otroci v tej skupini začnejo spoznavati s tekmovanji na nižjem nivoju. Spodbujamo jih tudi k plezanju v naravi.

PROGRAM IN POTEK VADBE

Otroci trenirajo na visoki in nizki (balvanski) steni.

Tekmovalna skupina ima treninge od trikrat do petkrat tedensko po 2 uri oziroma 2,5 ure. Otroci v pripravljalni skupini trenirajo dvakrat do trikrat tedensko po 1,75 oziroma 2 uri. 

Vsak trening se začne z ogrevanjem in zaključi z razplezavanjem ter kratkim raztezanjem. Treningi so sestavljeni z vajami za moč trupa, razvoj gibljivosti in vajami sproščanja ter vizualizacije. Treninge plezalne tehnike, taktike, moči in vzdržljivosti dopolnjujemo s plezanjem v skali in s psihološko pripravo in preventivo pred poškodbami.

Otroci, ki redno trenirajo v naših programih so tudi redni udeleženci izletov v naravna plezališča in plezalnih taborov.

OPREMA

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

CENA

  • 2x tedensko: 302 eur/3 mesece
  • 3x do 4x tedensko: 355 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen po dogovoru glede na plezalno predznanje in razpoložljiva mesta.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek-petek: 12.00-14.00
 
Termine nadomeščanj zamujenih vadb in več informacij o poteku nadomeščanj najdete spodaj.

Otroci lahko zamujen trening (po predhodnem dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe) nadomestijo na katerem od primernih terminov, ki so razpisani v tekoči sezoni. Zamujene termine lahko nadomestijo v okviru posameznega trimesečja. Za nadomeščanje se je potrebno dogovoriti vsaj 1 dan prej. V kolikor imajo opravljen izpit za športnega plezalca 1 pa lahko zamujeni trening nadomestijo tudi s samostojnim obiskom.

V primeru zaprtja Plezalnega centra Ljubljana zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov se še plačana vadnina prenese v obdobje po prenehanju višje sile oziroma vladnih odlokov.

Če ima zaradi višje sile in s tem povezanih vladnih odlokov države Plezalni center Ljubljana dovoljenje le za omejeno nudenje vadb na tak način, da jih ne more izvajati v skladu z razpoložljivimi prostorskimi kapacitetami, se že plačane vadbe proporcionalno prenesejo v obdobje po prenehanju ukrepov.

V primeru uvedbe vladnih odlokov, ki bi določali izpolnjevanje pogojev za obiskovanje vadb s strani udeležencev (primer pogoj PCT), se bodo vadbe izvajale nemoteno. Prenos plačila v prihodnje obdobje ali vračilo denarja zaradi neizpolnjevanja pogojev s strani udeležencev ni mogoče.