S strukturiranim in rednim pristopom do treninga pri nas svoje znanje nadgrajujejo najbolj motivirani mladinci in mladinke. Za vpis v pripravljalno in tekmovalno skupino je potrebno plezalno predznanje.

“Ta zaresna skupina” je skupina otrok v starosti od 10 do 16 let, ki se z resno-zabavnim pristopom pripravlja na tekmovanja in vzpone v skali. Za otroke v tekmovalni skupini je program treningov pripravljen v luči tekmovanj Zahodne lige in Državnega prvenstva. Kljub tekmovalni usmeritvi skupine se zavedamo, da to vseeno ni najpomembnejši vidik. Pomemben je vsestranski plezalni in psihomotorični razvoj, količina in intenzivnost primerna starosti, razvoj primerne plezalne tehnike ter, predvsem, zdravo plezanje brez poškodb. Verjamemo, da s takšno usmeritvijo pridejo tudi rezultati.

Skupina je razdeljena na dve selekcij  – A in B.

Pripravljalna skupina je namenjena otrokom od 7. do 10. leta, ki so pokazali več motivacije in zagnanosti za plezanje. Treningi so bolj resni kot na splošnih urah, pa vendar bolj sproščeni in manj zahtevni od tistih, ki jih ima tekmovalna skupina. Postopoma se tudi otroci v tej skupini začnejo spoznavati s tekmovanji na nižjem nivoju. Spodbujamo jih tudi k plezanju v naravi.

Otroci trenirajo na visoki in nizki (balvanski) steni.

Otroci, ki redno trenirajo v naših programih so tudi redni udeleženci mesečnih izletov v naravna plezališča in plezalnih taborov.

Potek vadbe

Tekmovalna skupina ima treninge od trikrat do petkrat tedensko po 2 uri oziroma 2,5 ure. Otroci v pripravljalni skupini trenirajo dvakrat do trikrat tedensko po 1,75 oziroma 2 uri. 

Vsak trening se začne z ogrevanjem in zaključi z razplezavanjem ter kratkim raztezanjem. Treningi so sestavljeni z vajami za moč trupa, razvoj gibljivosti in vajami sproščanja ter vizualizacije. Treninge plezalne tehnike, taktike, moči in vzdržljivosti dopolnjujemo s plezanjem v skali in s psihološko pripravo in preventivo pred poškodbami.

Oprema

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

Pogoji prijave

Vpis v skupino je možen po dogovoru glede na plezalno predznanje in razpoložljiva mesta.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Informacije

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za mladino) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek, torek, sreda in petek 9.00-11.00
Četrtek 11.00-13.00

 

Komentarji