Srednješolska skupina

ZA KOGA?

Srednješolska skupina oziroma mladina, starejša od 14 let, pleza enkrat tedensko. Primerna je za začetnike. Treningi potekajo na visoki steni, kjer se naučijo vseh potrebnih vrvnih manevrov tako za plezanje in varovanje z varovanjem od zgoraj kot v vodstvu. Tisti, ki bi želeli plezati več kot enkrat tedensko, se lahko dodatno pridružijo Cvetkam in Carjem (dodatni termin na balvanski steni).

PROGRAM IN POTEK VADBE

Treningi potekajo enkrat tedensko na visoki steni, kjer se naučijo vseh potrebnih vrvnih manevrov tako za plezanje in varovanje z varovanjem od zgoraj kot v vodstvu. Tisti, ki bi želeli plezati več kot enkrat tedensko, se lahko dodatno pridružijo Cvetkam in Carjem (dodatni termin na balvanski steni).

Treningi so družabni, učimo se plezalne tehnike in taktike, razvijamo moč, vzdržljivost in gibljivost. Treninge začinimo z vajami za moč rok in trupa ter vajami sprostitve in vizualizacije.

Ker se pravi plezalski duh pokaže šele s plezanjem v naravi in na “plezalnih tripih”, srednješolce odpeljemo tudi na športno plezanje v naravo in plezalne tabore.

OPREMA

Vsa potrebna plezalna oprema je udeležencem na voljo brezplačno za čas trajanja treninga. Za vadbo so priporočljiva udobna športna oblačila in pijača.

TERMIN V SEZONI 2020/21

  • četrtek, 16.30-18.30 (visoka stena)

CENA

  • 1x tedensko: 180 eur/3 mesece
  • 2x tedensko: 240 eur/3 mesece
  • 3x tedensko: 270 eur/3 mesece

Vpis v skupino je možen kadarkoli čez leto, ko imamo prosto mesto. Otrok lahko pride na prvo uro poskusno po dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe.

Število mest je omejeno! Za zagotovitev mesta v skupini priporočamo vpis že v avgustu, saj se mesta hitro polnijo.

Dodatne informacije po telefonu: +386 (0)68 61 32 14 (koordinatorka programov za otroke) ali na info@plezalnicenter.si.

Koordinatorka je dosegljiva na telefon v času uradnih ur:

Ponedeljek-petek: 11.00-13.00
Termine nadomeščanj zamujenih vadb in več informacij o poteku nadomeščanj najdete spodaj.

Otroci lahko zamujen trening (po predhodnem dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe) nadomestijo na katerem od primernih terminov, ki so razpisani v tekoči sezoni. Zamujene termine lahko nadomestijo v okviru posameznega trimesečja. Za nadomeščanje se je potrebno dogovoriti vsaj 1 dan prej.