Ko se je svet ustavil in je Slovenijo zavila epidemija so stene plezalega centra osamele. Od prvega leta odprtja pa do 13. marca tega leta je bil prezalni center odprt prav vsak dan. Zato je bil sprehod čez pazen center nekaj hudo neobičajnega.

Ekipa, je v dani situaciji našla številke izzive. Poleg mnogih optimizacij, ki smo jih izvedli v organizacijskem in IT smislu, smo poprijeli za sesalec in metlo ter počistili prah za vsemi stenami in mnogimi drugimi težko dostopnimi mesti. Slava BlažuKristianu in Mihu za prebite ure v prašnem labirintu za stenami. Seveda pa smo tudi na veliko šraufali in prali oprimke. Lan, Miha, Blaž, Klemen, Jaka in Dave smo v času karantene našraufali veliko oprimkov. O količini oprimkov na stenah precej pove dejstvo, da nam je med delom zmanjkalo vijakov.

V tem času smo dobili tudi okrepitev. Iz italjanske padske nižine so nam dostavili Iteco 14122 ali po domače dvižno ploščad, ki sedaj biva v našem skladišču. Ta bo postavljalske hrbte vsak teden olajšala za premnoge ure visenja v pasovih.

dvorani Mali triglav smo na novo postavili 23 smeri, prešraufali prečko in postavili otroške balvane ter prečke na nizki steni. Dvorana sedaj premore 49 smeri, kar je največje število do sedaj.

Izpraznili in ponovno našraufali smo stenco za najmlajše v dvorani Kuža pazi.

Klemen in Dave sta počasi in premišljeno polnila balvansko steno, ki sedaj premore največje število oprimkov do sedaj. Ideja pofilat vse luknje + en kup spaxov za vmes je bilo vodilo + brez jevščkov (če kdo ne pozna tega izraza naj pobrska v rajnki reviji Beta). Novih kombinacij ne zmanjka. Boulder app pa ima tudi že lepo število novih balvanov.

Ko se je približeval dan, ko je bilo plezanje mogoče na zunanji steni smo zavihali rokave in temeljito prešraufali steno. Postavili smo 42 novih smeri, ki sedaj ponuja 46 smeri + hitrostno smer. Težavnost od 4a do 8b+.

Seveda pa nismo pozabili tudi na Dvorano severne triglavske stene. Postavljenih je bilo 19 novih smeri. Seveda od odprtja dalje besno šraufamo, tedenskih 5 novih smo še pojačali, tako da izzivov ne bo zmanjkalo.

Published On: 11.02.2021Categories: Dogaja se, Postavljanje smeri, Zgodbe