Prvi plezalni dan smo se odpravili v sektor Monstrum.  Že takoj na začetku začnemo napadat dostop do plezališča (to je bil kar strm klanec, v katerega smo morali hoditi celih 30 minut), ki smo ga uspešno premagali kar vsak dan. Po uspešnem detajlu dneva (dostopu) smo se lotili najjačih bolderjev na Češkem. Ko so se najmlajši ogreli so se kar takoj zagnali v nizki mantelj Hogo-Fogo (7a), ki ga je večina že kar prvi dan preplezala. Ta čas se je naš glavni raziskovalec balvanov (Anej Batagelj) odpravil malo raziskat Češki gozd. Našel je eno čist hud previsek, ki so ga starešine odprave lačno napadle. Bolder Wrestler (7c), je bil preplezan večkrat, bolder zraven njega, Lucha Libre (8a+), pa je imel le ogromno narejenih poizkusov, vendar ni bil nihče uspešen. Zatem smo se odpravili malo nižje, kjer smo se napenjali v, kratkem a sladkem, balvanskem problemu Kleopatra (6c+), Kleopatra Low Start (7b) in precej zahtevni prečki Faraonuv Hrob (7b). 

Za drugi plezalni dan smo si izbrali sektor Poemex. Dan smo začeli z ogrevanjem na neoznačenih platkah, ter se pozneje podali na balvan, ki je imel približno 20 balvanskih problemov (vse od 6b-jev do mogočnih 8a-jev). Tam je Klemen Kejžar, eden od trenerjev pokazal svojo surovo moč, ko je sprehodil čez balvanski poblem z oceno 7b+ (balvan, v katerem večina ni imela za »burek«). Nato smo se odpravili do naslednjega balvanskega problema, kjer si lahko pokazal, ali si vzdržljiv, ali pa pač nisi. To je bil bolder z imenom Druha Odmočnina (7c), ki je bil dolga precej zahtevna prečka, ter imela detail šele na koncu. Splezali so jo le tisti pogumneži, ki so si upali izneveriti svojega balvanskega duha, ter si na pas pripeti magnezij vrečko. 

Tretji plezalni dan smo se odpravili do sektorja Titanic, kjer so nas vse do živega pogrizle mravlje. Tam smo preplezali ogromno lahkih ogrevalnih balvanov in tudi ene par takšnih, v katerih se je bilo potrebno napeti. Bolder dneva je bil Drž Hubu A Krok (7c), ki je bil preplezan približno 7x. Na koncu dneva se je skupina 4-ih zelo pogumnih ljudi odločila nasprotovati naravi, ter še malo poplezati. Itak jih je ujel dež, tako da so morali kakšno dve uri presedeti pod balvanom in čakati da je bog nehal lulati na zemljo.

Četrti plezalni dan smo se spet odpravili v sektor Monstrum, kjer smo brezglavo sledili Klemnovim navodilom, ter v tistem delu sektorja preplezali kar vse balvane. Nato smo se odpravili še v sektor Hollywood, kjer je Zorko naredil nekaj zelo dobrih poskusov v balvanu Doktor House SD (8a). pridružilo se mu je še nekaj drugih članov odprave. Zatem smo se odpravili nazaj v sektor Monstrum, kjer smo se pri balvanu z imenom Monstrum utaborili in plezali balvane King Kong (7c), Offline Right (6c) in Godzilla (7b+).

Peti plezalni dan je bil bol večeren, saj smo imeli »nihgt session«. Zorko je tistega dne naredil tudi vzpon tabora, saj mu je uspelo preplezati balvan Doktor House SD (8a). Zvečer smo prižgali vsak svojo čelko in reflektorje, ter napadli balvan King Kong (7c), ter koordinacijske platke. V prvo omenjenem balvanu se je vrha dotaknil le Zorko. Platke, ki pa, da ne bo pomote, so potrebovale izredno natančnost, so bile preplezane iz strani mnogo plezalcev.

Šesti plezalni dan (zadnji), smo se odpravili v sektor Kapitan. Tam smo preplezali balvane z oceno od 4a do 7b ali pa celo 7c. Zadnji dan smo bili vsi že kar utrujeni in smo zato bolj počivali in jedli piškote (no vsaj pri meni je bilo tako). Nato smo se odpravili najprej v sektor Hollywood, kjer je Jenny preplezala bolder Dr Dolitte (accroupi) 7c. Nazadnje pa smo malo poplezali še v sektorju Monstrum, kjer sta bila Gorazd in Jaka zelo blizu, da bi preplezala balvan King Kong. Tako se je plezalni del našega tabora zaključil.

Poročilo napisal Jaka Jaki

Tabora smo se udeležili: Ana Ž., Ula, Ana K., Neža, Timna, Jakob P., Minea, Kiara, Valentin, Naja, Anej K., Jenny, Nina, Anej B., Gorazd, Nika, Andraž, Julija, Lev, Eva, Gal, Jaka, Jakob F.

Trenerji smo bili: Matjaž, Miha, Klemen in Dave

Published On: 08.03.2021Categories: Mladina, Tabori, ZgodbeTags: , ,