Vpiši se

Vodena plezalna vadba

Programi vodene vadbe (VV) so namenjeni tistim, ki želite s pomočjo inštruktorja in rednega vsakotedenskega treninga v okviru skupine popestriti in nadgraditi svoj plezalni trening.

Vodeni plezalni treningi potekajo enkrat na teden. Na vadbo lahko pridete sami, za naveze bomo poskrbeli mi!

Naši programi vodene vadbe so primerni tako za začetnike kot tudi za izkušene plezalce, program je prilagojen vašim sposobnostim. Skupine so lahko bolj primerne za začetnike/izkušene plezalne, lahko pa so tudi mešane. Več informacij najdete v opisu skupin, na morebitna vprašanja pa vam bo z veseljem odgovorila naša koordinatorka programov za odrasle.

Vsi tisti, ki imate več časa dopoldan, se lahko pridružite kateri od naših torkovih dopoldanskih skupin.

V kolikor vadba (ali del vadbe) poteka na visoki steni, je pogoj za udeležbo osnovno znanje varovanja in vrvne tehnike. Vso potrebno znanje lahko osvojite na našem Spoznavnem začetnem tečaju plezanja in ga nadgradite z udeležbo na Tečaju plezanja v vodstvu.

OBDOBJA

Sezona traja od septembra do avgusta.

Trimesečja so oktober – december in januar – marec. Ostale mesece vpisujemo posamično.

KAKŠNA JE CENA?

198€ / 3 mesece
165€ / 3 mesece – dopoldan
44€ / mesec – DOP začetniki

50€ / mesec – znižana cena vodene vadbe, od maja do septembra

TERMINI

PONEDELJEK – 20.15 – 22.15, vodi Miha Kern
PONEDELJEK – 20.15 – 22.15, vodi Lan Zupančič

TOREK – 9.00 – 11.00, vodi Blaž Tehovnik
TOREK – 11.15 – 12.45, vodi Blaž Tehovnik
TOREK – 18.30 – 20.30, vodi Miha Kern
TOREK – 18.30 – 20.30, vodi Klemen Kejžar
TOREK – 20.30 – 22.30, vodi Miha Kern
TOREK – 20.30 – 22.30, vodi Lan Zupančič

SREDA – 18.0 – 20.00, vodi Klara Kejžar

ČETRTEK – 18.30 – 20.00, vodi Blaž Tehovnik

NEDELJA – 19.00 – 21.00, vodi Matjaž Vrhunc

Vadba poteka pod strokovnim vodstvom usposobljenega inštruktorja športnega plezanja (1 inštruktor na 8 do 12 plezalcev).

Vodeni plezalni treningi potekajo enkrat na teden po dve uri (lahko tudi dvakrat ali večkrat tedensko, v kolikor želite). Pleza se na umetni plezalni steni, in sicer v kombinaciji visoke in nizke (balvanske) plezalne stene (VV kombinacija) ali samo na eni izmed obeh (samo visoki plezalni steni (VV visoka stena) ali samo nizki (balvanski) plezalni steni (VV balvanska stena).

Vsak trening je okvirno sestavljen iz:

  • skupinskega ogrevanja,
  • plezalnega treninga z različnimi dnevnimi tematikami in raznolikimi vajami,
  • razplezavanja in skupnega raztezanja.

Največji poudarek je na plezalni tehniki, taktiki in kondicijski pripravi, vsak inštruktor pa v vadbo vnese še svoje elemente vadbe in dopolnilne vaje, ki popestrijo trening.

  • Lan Zupančič in Miha Kern (ponedeljek) – VV kombinacija (začetniki in nadaljevalci)

Plezanje nam pomeni sprostitev, druženje in uživanje. Takrat, ko je treba pasti ali kljub bolečinam v rokah narediti še kakšen gib več, se znamo tudi presegati. Lansko leto smo se vsi strinjali, da je »pomemben občutek pri plezanju« in »družaben zaključek po treningu«; kljub temu z vso resnostjo pristopimo k vadbi. Na treningih se naučimo različnih tehničnih elementov, dobimo kakšen taktičen nasvet, vadbo popestrimo z različnimi plezalnimi vajami, poskrbimo za vzdržljivost (da nas na visoki steni velike dvorane ne navija preveč) in moč (da lahko splezamo tudi kakšen težji balvan). Na začetku in koncu naredimo tudi raztezanje in občasno še vaje za moč. Vadba je primerna za kogarkoli, od tistih, ki ste šele dobro začeli s plezanjem do tistih, ki vam je že uspelo splezati 6b. Ni pomembno ali boste na vadbo hodili s svojim partnerjem/ko ali sami, vsakdo je v skupini dobrodošel.

  • Miha Kern (torek) – VV visoka stena in kombinacija – (začetniki in nadaljevalci)

Vadba je namenjena plezalcem začetnikom, kot tudi tistim, ki bi radi ponovili osnove ali nadgradili obstoječe osnove gibanja, strategije in taktike. Nivo težavnosti med 4a in 7c. Prva skupina pleza na visoki steni, druga skupina pa kombinira tako uporabo visoke kot tudi balvanske stene. Vadba je sestavljena iz plezalne vadbe ter vaj za gibljivost in moč. Poudarek je na osvajanju osnov gibanja in športnega pristopa. Tistim plezalcem, ki jim osnove ne delajo težav, z raznolikimi vajami in igrivim pristopom popestrimo osvajanje kompleksnejših gibalno-plezalnih prvin in fizičnih sposobnosti.

  • Klemen Kejžar (torek) – VV balvanska stena – (nadaljevalci)

Vadba je namenjena plezalcem, ki bi radi ponovili osnove ali nadgradili obstoječe osnove gibanja, strategije in taktike. Nivo težavnosti med 4a in 7c. Skupina pleza na balvanski steni. Vadba je sestavljena iz plezalne vadbe ter vaj za gibljivost in moč. Poudarek je na osvajanju osnov gibanja in športnega pristopa. Tistim plezalcem, ki jim osnove ne delajo težav, z raznolikimi vajami in igrivim pristopom popestrimo osvajanje kompleksnejših gibalno-plezalnih prvin in fizičnih sposobnosti.

  • Lan Zupančič (torek) – VV kombinirana vadba (začetniki in nadaljevalci)

Vadba je namenjena popolnim začetnikom in tistim, ki že imajo nekaj korakov vertikali. Na vadbi se bomo posvetili predvsem osvajanju plezalne tehnike, z vajami za moč in preventivo pa bomo izboljšali kondicijsko pripravo in splošno počutje. Naša druženja potekajo na balvanski steni in v mali dvorani na visoki steni.

  • Klara Kejžar (sreda) – VV balvanska stena (začetniki in nadaljevalci)

Sredina plezalna vadba je namenjena tistim, ki bi se radi s pomočjo inštruktorja ter dobre družbe naučili, kako izboljšati svoje plezalno znanje in kondicijo. Naša druženja potekajo na balvanski steni in v mali dvorani na visoki steni.  Pomemben del naših vadb je posvečen tudi spremljevalnim vajam za uravnotežen razvoj telesne moči, gibljivosti in splošne kondicije. Naš cilj je postati skupina navdušenih plezalcev, ki si znajo postaviti zanimive cilje in poznajo orodja treninga, ki so za njihovo uresničitev potrebna.

  • Blaž Tehovnik (četrtek) – VV balvanska stena (nadaljevalci)

Vadba je namenjena plezalcem , ki niso popolni začetniki in bi radi nadgradili svoje obstoječe znanje. Na vadbi se bomo posvetili predvsem plezalni tehniki, poleg tega pa spoznali še osnove športnega treninga, taktično in psihološko pripravo. Skupaj bomo določili cilje in vadbo prilagodili glede na želje posameznika. Z dopolnilnimi vajami bomo preprečevali poškodbe in poskrbeli za splošno dobro počutje. V dobri družbi bo bolj zabavno in s tem napredek lažji.

  • Matjaž Vrhunc (nedelja) – VV kombinacija (začetniki in nadaljevalci)

Vadba je namenjena osvajanju prvih korakov plesa v vertikali. Pridružite se lahko vsi, ki poznate osnove vrvne tehnike (plezanje z varovanjem od zgoraj) in plezate smeri težavnosti kjerkoli med 3 in 6a. Ker je plezanje eno od naravnih gibanj človeka, bo naš cilj, da postane to gibanje čim bolj lahkotno in sproščeno. V ta namen se bomo posvetili predvsem razvijanju plezalne tehnike, ki je nujni temelj kasnejšemu napredku ob povečevanju plezalne kondicije. Poleg tega se bomo ubadali z raznimi psihološkimi ovirami, ki nam otežujejo sproščenost plezanja, naučili se bomo primernega ogrevanja, raztezanja in načrtovanja treninga. Za celostni plezalni razvoj bomo poskrbeli s kombinacijo balvanske stene in visoke stene. Ob vsem skupaj pa se bomo tudi zabavali in spodbujali drug drugega.

Prijavite se preko spletnega obrazca. Vašo prijavo mora potrditi koordinatorka programov za odrasle.

Dodatne informacije lahko dobite po telefonu: +386 (0)68 61 32 11 (koordinatorka programov za odrasle) ali na info@plezalnicenter.si.

Vpis je možen na začetku trimesečja (oktober-december, januar-marec) oziroma kadarkoli v mesecu za naslednji mesec. Priporočamo, da se vadbe udeležite za vsaj trimesečni cikel, možen pa je tudi nakup vadbe za en mesec.

Več informacij o izvajanju vadb najdete tukaj.

V kolikor bi želeli odpovedati termin več kot 10 dni pred pričetkom, zadržimo 10% plačila.

V primeru odpovedi termina manj kot 10 dni pred pričetkom, zadržimo 30% plačila.

V primeru kasnejših odpovedi (manj kot dva delovna dni pred pričetkom) plačila ne vračamo.

V primeru odpovedi zaradi zdravstvenih razlogov ob priložitvi zdravniškega potrdila na email info@plezalnicenter.si znesek vrnemo na TRR (90% ali 70% celotnega zneska glede na čas odpovedi). V drugih primerih izdamo dobropis z denarno vrednostjo (90% ali 70% celotnega zneska glede na čas odpovedi), ki velja 3 mesece in ga je možno koristiti za katero koli aktivnost v Plezalnem centru Ljubljana. Unovčenje dobropisa v Grif baru ni možno.