Izvedli smo podelitev skalaškega sklada, kjer nagradimo najboljše skalne vzpone društva v pretekli sezoni (zaradi korone so bile tokrat 2 leti). Vsak je oddal 3 najboljše vzpone. 

V dekliški kategoriji do 2005 je najboljši vzpon flash 7cja Ule Breznik, sledi Ana Žnider, ki je plezala do 7b. Zarja Černeka je preplezal svoj prvi 7a Jumbo.

Pri fantih do letnika 2005 je do 8b (Mrtvaški ples) plezal Jaka Jaki, odlične vzpone je nabral tudi Anej Krepfelj, ki je nabral kar lepo število 8ajev. Sledi Lev Elikan-Longo z preplezanim Sans Mobile (7b).

V srednji kategorji (2000 letnik ali mlajši) je Petra Glušič preplezala Mrtvaški ples 8b in zraven dodala flash Active Discarga. 8aje je vpenjala Katja Mesarič. Timna Šprah je preplezala 7a+ smer in 7a+ balvan (Orbit v češkem Boru).

V fantovski srednji kategoriji dobrih vzponov ne manjka. Anej Batagelj je preplezal balvan Utopijo (8a+), ter dva 8cja (Corida in Face Bouc). Podobno težko je plezal Jan Verdellis, ki je vpel vrh Strelovoda (8c), splezal je tudi balvan 8a v Magic Woodu. Odlično sezono je imel tudi Lan Marion Roženbergar, ki je preplezal Memento (8b+) v Kotečniku in Marjetico ter Missing link v Mišji. David Maj Tomažin je preplezal Lahkonoč Ireno (8b), sajtal Fikus (7c+) in preplezal balvan Intermezzo left (8a). Odlične vzpone sta nabrala tudi Nik Stanisavljevič (Specialist za življenje 8a+ in balvan Schneesturm 8a) ter Maks Matej Cuzak (W Cat 7c – NP, 7c+ RP). 

V starostno neomejeni kategoriji deklet je najtežji vzpon odkljukala Ajda Lovše (Puška v koruzi in Flix Flax 8a+). Odlično sta plezali tudi Maša Arnšek (Brdavs in še mnogi 8aji) ter Alenka Pirih (Ekosistem 8a). Tina Arnšek je plezala do 7c. Z Oro Puro in Joganando je enako težko plezala Anamarija Volarić. Najtežji ženski balvan je preplezala Petra Dolar (Fangidifigidi 7b).

Najtežji vzpon moške neomejene kategorije pripada Matjažu Zorku, ki je v Osapski luknji vpel vrh Halupce 1979 (9a). Jaka Šprah je v žep pospravil 6x 8c. Miha Kern je preplezal Kaj ti je deklica? (8b+) in naredil FFA v Jožek Pomožek (8a+). Klemen Kejžar je fleshal balvan La coccinelle 7c+/8a, splezal Emotional landscapes stand 8a+ in na pogled plezal do 8a. Robi Buh je na flash preplezal Galaktiko (8a+) in plezal do 8b+. Blaž Tehovnik je na pogled preplezal Hatti wari (8a) in preplezal 8b Orcobaleno. Balvaniral je tudi Nejc Klemenčič, ki je preplezal Always Wet (8a) in na štrik preplezal Game of Thrones (8b). Matjaž Jeran je v Radovni splezal Spomin na mladost 8a+. Do 8a je plezal Peter Mastnak Sokolov, ki je prosto preplezal tudi 700m 7b Magic Line v Val di Mellu.

Poleg vzponov smo nagradili tudi literarna dela ter foto/video produkcijo (Skallowje).

Published On: 21.03.2022Categories: Dogaja se, Zgodbe